Στο πλαίσιο του συνεδρίου developers ΕΛ/ΛΑΚ που θα λάβει χώρα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διοργανώνονται δραστηριότητες keysigning.

Πρόκειται να υπάρξει τόσο GPG/PGP keysigning όσο και CACert keysigning.


GPG / PGP

Πώς να συμμετάσχετε:

Όσο το δυνατόν νωρίτερα και σε κάθε περίπτωση πριν από το Σάββατο 13 Ιουνίου θα πρέπει:
  • να “ανεβάσετε” το κλειδί σας σε ένα δημόσιο εξυπηρετητή κλειδιών (public keyserver).
  • να αποστείλετε το κλειδί σας εδώ: keysigning@ellak.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Λίγες μέρες πριν το συνέδριο θα ανακοινωθεί μία λίστα με όλα τα κλειδιά μαζί με περαιτέρω οδηγίες. Πληροφορίες για την πλήρη διαδικασία μπορεί να βρείτε στο keysigning.org και εδώ.

Χώρος / Χρόνος:

Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στο Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης, η οποία βρίσκεται στο κτίριο της Βιβλιοθήκης (όχι στην Αίθουσα Τελετών). Θα σας παρακαλούσαμε να είσαστε ακριβείς στην ώρα έναρξης του γεγονότος καθώς θα χρησιμοποιήσουμε το πρωτόκολλo Sassaman. Όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα, η ώρα έναρξης συμπίπτει με τη μεσημεριανή διακοπή (ναι, αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε το μεσημεριανό :-))

CACert — Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ πιστοποιητικά!

Πώς να συμμετάσχετε:

Για να λάβετε τα πιστοποιητικά σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε τα ακόλουθα βήματα πριν να έρθετε στην εκδήλωση:
  • Εγγραφείτε στο CAcert.
  • Αφού εγγραφείτε και κάνετε log in στο site, θα βρείτε ένα μενού “CAcert Web of Trust”. Κατεβάστε από κει το “A4 - WoT Form”. Εκτυπώστε ένα αριθμό αντιτύπων (τουλάχιστον 5) του εγγράφου, καθώς θα σας δώσει την δυνατότητα να σας πιστοποιήσουν και άλλα άτομα. Παρακαλούμε ΜΗΝ υπογράψετε τις αιτήσεις αυτές πριν την εκδήλωση, μόνο κατά τη διάρκεια αυτής.
  • Έχετε μαζί σας τουλάχιστον 2 επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης που να περιέχουν τη φωτογραφία σας (π.χ Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο, …).
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν “εγγυητές” του CAcert ώστε να υπογράψουν τις αιτήσεις σας.


www.ebusinessforum.gr www.grnet.gr www.info3kps.gr www.psifiakiellada.gr www.ypan.gr www.infosoc.gr europa.eu